Nopsajalka: Sun (Kuuluuks)

Reggaemies Nopsajalka ei ole enää neljännellä soolollaan kovinkaan reggae. 1990-luvun lopusta asti musiikkia julkaissut herra on laulanut muun muassa Soul Captain Bandissa, Kapteeni Ä-nessä ja Elokuussa. Siihen päälle kolme sooloa, vierailuita muiden levyillä ja tuottamista. Nopsajalka on ahkera puurtaja rytmimusiikin saralla.

Edellinen levy Kuningas soundi oli sekoitus hip hopia ja reggaeta. Sen melkein jokaisessa biisissä oli mukana vierailijoita. Sun on jotain ihan muuta.

Nopsajalka on säveltänyt, soittanut, tuottanut ja sanoittanut koko levyn. Vieralijoita ovat vain Erin, Huge L ja Rauhatäti. Soundi on häpeilemättömän kaupallista, ja tarttuvista biiseistä on kadonnut reggae miltei kokonaan. Sen tilalla on vaikutteita 1980-luvun popista, moderneja soundeja ja tanssilattiajytkettä. Äänimaailma on mukavan raikas, vaikka ehkä vähän liiankin sliipattu.

Yli viisitoista vuotta lähinnä reggaeta tehneelle miehelle totaalinen suunnanmuutos on tehnyt vain hyvää. Nopsajalan musiikki on aina pakottanut kuulijan tanssahtelemaan. Sama vaikutus on Sun-levylläkin, joka kuulostaa itsevarman aikuisen miehen tekemältä.

Itsensä myymisestä miestä on turha syyttää. Kaupallisesti järkevämpää olisi ollut jatkaa pop-reggaen parissa, joka tällä hetkellä on Jukka Pojan ansiosta suositumpaa kuin koskaan. Aki Lehti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.