Norjalaisen rockin suurnimi Turbonegro syyskuussa ensimmäistä kertaa Jyväskylään

Pohjoismaisen rockin suurnimi Turbonegro saapuu syyskuussa ensimmäistä kertaa Jyväskylään. Vankkaa kulttisuosiota ympäri maailmaa nauttiva norjalaisyhtye esiintyy 2. syyskuuta Water X Fest -tapahtumassa. Bändi soitti Suomessa edellisen kerran kesäkuussa 2015 Seinäjoen Provinssissa.

Turbonegron viimeisin studioalbumi on vuonna 2012 julkaistu Sexual Harassment. Albumi oli orkesterin nykyisen laulajan, englantilaisen Tony Sylvesterin debyyttijulkaisu. Sylvester korvasi vuonna 2010 yhtyeestä lähteneen solisti Hank Von Helveten.

Turbonegro oli 1990-luvulla yksi keskeisimmistä Scandinavian Action Rock -skenen bändeistä. Sen vuonna 1998 julkaistua Apocalypse Dudes -albumia pidetään yleisesti pohjoismaisen rockin mestariteoksena.

Bändi tunnetaan myös fanaattisesta Turbojugend-faniarmeijastaan, joka on levittäytynyt ympäri maapalloa.

Turbonegron viimeisimmät julkaisut ovat vuonna 2015 ja 2016 tulleet singlet Hot For Nietzsche ja Special Education. Seuraavan kokopitkän mahdollisesta ilmestymisajankohdasta ei silti ole herunut tietoa.

Suurin syy bändin verkkaiseen levytystahtiin lienee albumimyynnin yleisessä vähentymisessä ja siviilielämän paineissa. Turbonegron perustajajäsen, basisti Thomas ”Happy-Tom” Seltzer on suosittu televisiokasvo Norjassa, samaten yhtyeen perustajiin kuuluva komppikitaristi Rune ”Rune Rebellion” Grønn puolestaan työskentelee Norjan Universalin tuotantopäällikkönä. Soolokitaristi Knut ”Euroboy” Schreiner taas on ammatiltaan yhteiskuntatieteilijä.

- Emme voi enää tehdä kuuden viikon kiertueita, olemme onnekkaita jos voimme soittaa yhden keikan Englannissa, yhden Saksassa ja niin edelleen. Viime vuonna olimme viisi päivää Yhdysvalloissa. Sen mahduttaminen kalentereihimme oli kovan työn takana. Sellaista se on yli nelikymppisten rock'n'roll-eläinten kanssa, Happy-Tom kommentoi tilannetta Iron Fist -sivuston haastattelussa huhtikuussa 2017.

Kolmatta kertaa järjestettävässä WaterX-Festissä nähdään lauantaina 2. syyskuuta Turbonegron lisäksi myös Santa Cruz, Shiraz Lane, Von Hertzen Brothers, Disco Ensemble ja ruotsalainen Backyard Babies. Musiikin lisäksi luvassa on vesimoottoriurheilua sekä watercrossin Euroopan mestaruuskilpailu.

http://waterxfest.fi/

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .