Nostokoneisto jumiutui kaupunginteatterin perjantain ensi-illassa

Jyväskylän kaupunginteatterin suuren näyttämön nostokoneisto jumiutui perjantaina kesken Niskavuoren naisten ensi-illan. Ensimmäisellä puoliajalla lava ei noussut kuten suunniteltu oli, mutta esitystä kyettiin jatkamaan.

Katsomossa esitystä seurannut teatterinjohtaja Kari Arffman luuli aluksi, että esityksen lavastusta oli vielä harjoituskauden loppuvaiheessa päätetty muuttaa. Väliajalla asiain tila selvisi.

– Siinä vaiheessa otti tietysti näyttelijöiden puolesta päähän. He odottivat lavalle pääsyä, eikä tiedetty, saadaanko koneisto toimimaan. Jos sitä ei oltaisi saatu kuntoon, olisi esitystä pitänyt muuttaa, mutta miten? Tällainen tietysti voi vaikuttaa keskittymiseen.

Väliajalla koneistoa ohjaava tietokoneohjelma saatiin toimimaan. Testausten vuoksi väliaika venyi hieman normaalia pidemmäksi. Toisella puoliajalla katsomossa istui tavallista jännittyneempi teatterinjohtaja.

– Lavasteet ja näyttelijät oli saatu nostettua ylös, mutta sitten jännitti, että saadaanko heitä sieltä koskaan alas.

Ongelmia laitteistossa on ollut aiemminkin, viimeksi muutamia viikkoja sitten Lainahöyhenissä-musikaalin esityksessä. Esityksen peruutukseen nostokoneiston tietokoneohjauksen ongelmat ovat johtaneet viimeksi vapunaattona 2008. Tuolloin ohjelmassa olisi ollut Viulunsoittaja katolla -musikaali.

Arvio Niskavuoren naiset -näytelmän ensi-illasta julkaistaan verkossa varhain maanantaina.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .