Nukkearkku

Kampuksen teltalla 10.7.2015

Yleisön ja esiintyjien välillä ei havainnut kummoistakaan seinää, kun Marjatta Pokelan kynästä lähtöisin oleva Nukkearkku esitettiin Kampuksen teltassa. Ääntä ja elämää, lapsia ja varttuneempaa väkeä viiletti sekä värivalojen loisteessa että teltan katveessa kun kolme polvea Pokelan jälkeläisiä ystävineen lauloi ja tarinoi mummulan ullakolta löytyneestä nukkearkusta.

Marjatta Pokela (1925-2002) on nimi monien rakastettujen lastenlaulujen kuten Vaarin saaren, Mörrimöykyn, Ihme ja kumma sekä Mörköoopperan takana. Nukkearkun tarinaa oli lavalla kertomassa Marjattan tytär Eeva-Leena Pokela.

Eeva-Leenan poika Jyri Sariola oli vastuussa Marjatta-mummin jäämistöstä löytyneen Nukkearkun saattamisesta esityskuntoon. Musikaalisesta Sariolan perheestä lavalle olivat päätyneet myös Jyrin sisarukset Soila ja Petteri sekä Jyrin puoliso Maija että parin lapset Samuel ja Elena.

Esiintyjistä nuorin oli Samuel, 3v, joka soitti isänsä rumpujen edessä omaa pientä rumpusettiään. Instrumentin odottamaton kaatuminen järkytti nuorta perkussionistia niin, että yhden kappaleen ajan soitto sai käydä isän sylissä istuen.

Isosisko Elena, 7v, muodosti äitinsä, mumminsa ja tätinsä kanssa hurjan hienon stemmalauluryhmän. Soila-täti musisoi lauluyhtye Rajattomassa ja Maija-äiti lauluyhtye Club For Fivessa, joten harmonioissa ei ollut juuri mukisemista. Taidokasta oli nuori polvikin, ja Elena sai vastata useasta säkeistöstä soolona.

Myös bändin kosketinsoittajan, Jeremias Ijäksen poika Casimir, 7v, esitteli näyttävän melodikasoolonsa myötä tulevan suurmiehen elkeitä. Suuren osan konsertista Casimir keskittyi vaativaan laaduntarkkailulliseen rooliin isänsä vierellä.

Musiikki oli esityksen keskipisteessä, kun nukkearkusta löytyneet tavarat toivat milloin minkäkinlaisen laulun tullessaan. Lauluissa kerrottiin hyrristä, ranskalaisista nukeista, tontuista ja noidista. Lopulta arkun salalokerosta löytyi se varsinainen aarre, kimalteleva timanttikoru, jolla pystyttäisiin huolehtimaan mummin putkiremontin kustannuksista. Melkoinen käänne!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.