Nykymusiikkifestivaali Musica nova Helsinki ylittää helmikuussa Atlantin

Suomen suurin nykymusiikkifestivaali Musica nova Helsinki järjestetään seuraavan kerran 1.–10. helmikuuta 2019. Tällä kertaa ohjelmiston keskeisenä teemana on Euroopan ja Pohjois-Amerikan yhteys. Festivaalin taiteellisen johtajan André de Ridderin mukaan ”festivaalilla tutkitaan Atlantin ylittäviä musiikillisia ja kulttuurisia dialogeja – aikana jolloin Pohjois-Amerikka ja Eurooppa lipuvat poliittisesti yhä kauemmaksi toisistaan. Samalla uusi säveltäjien ja muusikoiden sukupolvi rajojen molemmin puolin tekee yhteistyötä, jakaa ajatuksia ja vaikutteita, tuo meitä lähemmäs toisiamme".

Festivaalin odotetuimpia tapauksia on säveltäjä Juhani Nuorvalan ja libretisti Juha Siltasen FLASH FLASH -oopperan kantaesitys. Teos valmistui toistakymmentä vuotta sitten, mutta se esitetään ensimmäistä kertaa vasta nyt. Teos on muotokuva taiteilija Andy Warholista.

Joka toinen vuosi järjestettävä Musica nova Helsinki kuuluu Euroopan merkittävimpiin nykymusiikin tapahtumiin. Festivaali perustettiin vuonna 1981 nimellä Helsinki Biennale. Pääjärjestäjät ovat Helsingin juhlaviikot, Helsingin kaupunginorkesteri, Suomen Kansallisooppera, Tapiola Sinfonietta ja Yleisradio.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .