Nyt ja aina - Yölintu

YÖLINTU
Nyt ja aina
Allstar Music
Yölinnun Nyt ja aina soi omalla varmalla otteella. Tyyli on säilynyt huolella tehdyissä kappaleissa, joissa palaset ovat kohdallaan. Levy edustaa rytmikästä, tasapainoista iskelmää. Musiikki on tanssittavaa ja siinä on hyvä poljento. Soitinsovitukset ovat keveitä ja tämä sopiikin letkeään iskelmään.

Ripaus melankolisuutta ja haikeutta kuuluvat sanoituksiin. Simo Silmun leppoinen ääni pyytelee "anteeksi" tulkiten tunnistettavalla sävyllään. Koska sovitukset ovat kepeitä ja taustat taidokkaasti soitettuja, eivät kappaleiden paatokselliset ihmissuhdevuodatuksetkaan käy liian raskaaksi kuunnella. Levyn ulkoasu tosin tuntuu jääneen kesken: cd-kotelosta ei löydy tietoa soittajista eikä juuri muustakaan.

Rennosti etenevä levy on vaivatonta kuunneltavaa. Öisiin lintuihin lukeutuvat Simo Silmu, Markus Kuusijoensuu, Matti Silmu ja Kari Heiskari. Studion varjoista ja tuottajan roolista paljastuu vahva tekijä Esa Nieminen. Ja jos nainen on sanoituksissa "jumalainen" ja joskus kuin "jaloviina" niin sehän saa monet hilpeäksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.