Olli Heikkilä ja Cantio Laudis -kuoro, Marko Ollila ja Arto Heikkilä, Jussi Linnanmäki ja Mieskuoro Weljet - P.J. Hannikainen - Kauneimmat laulut - The most beautiful songs

OLLI HEIKKILÄ JA CANTIO LAUDIS -KUORO, MARKO OLLILA JA ARTO HEIKKILÄ, JUSSI LINNANMÄKI JA MIESKUORO WELJET
P.J. Hannikainen - Kauneimmat laulut - The most beautiful songs
Bells Publishing Oy
Tuskinpa P. J. Hannikainen arvasi laulujensa 2000-luvun suosion. Professori Matti Vainion tietopaketilla ryyditetty, oululais- ja rovaniemeläisvoimin toteutettu tuore kokoelma tutustuttaa kahteen kelpo kuoroon. Niiden nuoret johtajat tuntuvat uskaltavan vaatia laulajiltaan sävelpuhtautta, soinnillista yhtenäisyyttä sekä tulkintaa.

Cantio Laudis on Karjasillan seurakunnan sekakuoro, jota viimeistään miesäänin alkava levyn kakkosraita Punkaharjun laulajatyttö saa tituleeraamaan kamarikuoroksi. Tasokkaan joukon johtaja Olli Heikkilä on siviiliammatiltaan lääkäri. Laadukas on myös Mieskuoro Weljet. Nuoret, taipuisat äänet ovat hyvässä balanssissa, meininki innokas ja sointi selkeä. Johtaja Jussi Linnanmäki on syntynyt vuonna 1991.

Marko Ollilan baritoni on lempeä ja kuulijoiden onneksi ylilääkäriys Lapin keskussairaalassa on jättänyt aikaa myös laululle. Arto Heikkilän pianosäestys elää mukana. Laulut luovat tunnelmakuvia liedin tapaan, vilpittömästi aiheeseen syventyen esimerkkeinä vaikkapa Iloinen metsäpuro, Oravan pesä, Mökin laittaja ja Mirri sairastaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.