Olli Helenius – Nyt ja aina

Pitkän linjan muusikko Olli Helenius on soittanut rumpuja muun muassa Bass´n Helen -gospelrockyhtyeessä ja Juha Tapion bändissä. Laulajana hän on toiminut L-60°-rockyhtyeessä. Nyt ja aina -soololevy edustaa melodista popiskelmää.

Heleniuksen säveltämä ja sanoittama levy sisältää runsaasti radioystävällistä, helposti lähestyttävää materiaalia. Yleisilmeeltään varsin nopeatempoisen levyn tarttuvimmat raidat omaavat selkeää hittipotentiaalia. Niitä ovat esimerkiksi nimikappale Nyt ja aina sekä Eri suuntiin.

Tekstimaailmassa on runsaasti romanttista ja elämänmakuista herkistelyä. Parhaimmillaan Helenius onnistuu yhdistämään tarinallisuuden ytimekkääseen ja oivaltavaan lyriikkaan. Paikoin melodioissa ja ehkä myös teksteissä olisi voinut olla enemmänkin persoonallisuutta ja tuoreuden tuntua.

Sovituksellisesti kiinnostavimmat raidat ovat Koko elämäni ja Sytytät mut. Edellisessä modernit poprytmit yhdistyvät slaavilaisiin tunnelmiin esimerkiksi haitarin, patarumpujen ja syntetisaattoreiden avulla. Jälkimmäisen valttina on letkeän leppoisa soulhenkisyys, jota korostaa tyylikäs TriSis-taustakuoro.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.