Onko tämä parasta Suomi-arkkitehtuuria juuri nyt?

Alvar Aalto -museossa Jyväskylässä voi nyt tutustua arkkitehtuuriin, jota asiantuntijat pitävät tämän hetken parhaana. Suomalaisen arkkitehtuurin kaksivuotiskatsaus -näyttely esittelee kaksikymmentä vuosina 2011–2013 valmistunutta suomalaisten suunnittelemaa rakennusta.

Tunnetuista uusista julkisista rakennuksista mukana ovat esimerkiksi Seinäjoen kirjasto, Helsingin yliopiston Kaisa-kirjasto ja Varsovan puolanjuutalaisten museo. Kaikki kolme olivat finalisteja, kun viime syksynä jaettiin ensimmäistä arkkitehtuurin Finlandia-palkintoa. Voittajaksi valittiin lopulta Lahdelma & Mahlamäki -toimiston suunnittelema Varsovan-museo.

Näyttelyn rakennukset valitsi jury, johon kuuluivat maisema-arkkitehti Jenny B. Osuldsen norjalaisesta Snøhetta-toimistosta sekä suomalaisarkkitehdit Marko Kivistö ja Sari Schulman. Neuvoa-antavana asiantuntijana oli toimitusjohtaja Helena Soimakallio Suomen Rakennusinsinöörien Liitosta. Arvioitavina oli 99 rakennusta, joista jury valitsi näyttelyyn kymmenen pääkohdetta ja kymmenen kunniamaininnan saanutta kohdetta.

Suomalaisen arkkitehtuurin kaksivuotiskatsaus koottiin nyt kuudetta kertaa. Ennen Jyväskylää näyttely on ollut esillä Arkkitehtuurimuseossa Helsingissä. Jyväskylän jälkeen näyttely kiertää ulkomailla.

Biennaalin kohteisiin voi tutustua myös verkossa. Alvar Aalto -museossa näyttely on avoinna 15. maaliskuuta asti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .