PENTTI RASINKANGAS &OHILYÖNTI - Pupulaarimusiikkia

PENTTI RASINKANGAS &OHILYÖNTI

Pupulaarimusiikkia

Huti
Lasten kuullen ei saisi kiroilla, mutta silti saatetaan vahingossa käyttää kirosanaa koko perheen -viihde, vaikka sellaisen olemassaolo on yhtä todennäköistä kuin kaapissa asuva mörkö. Olen ymmärtänyt, että Suomen suosituinta koko perheen musiikkia on Leevi and the Leavings. Kukaan ei pane pahakseen, kun sinisilmäiset lapset rallattelevat niitä raukeita loruja julkisella paikalla.

Lastenmusiikkiorkesteri Ohilyönnin ja Leavingsin sanoituksilla ei ole varsinaisesti mitään yhteistä, mutta Pentti Rasinkangas osoittaa Pupulaarimusiikkia-levyllä Gösta Sundqvistiin verrattavaa melodiatajua. Kummankin biisit toimivat yhtä aikaa monenikäisille.

Pitkän kitarasoolon sisältävä Keinu vaan tuo mieleen 1960-luvun psykedeelisen rockin. Ehkä se oli musiikkia, jota Rasinkangas (s. 1955) nuoruudessaan kuunteli. Hectorista ja Kasevasta muistuttavan folkrockin tunnelma on vahvin Ville Ojasen säveltämässä Kaupunki valvoo -kappaleessa. Tommi Lievemaa on bändin mandoliinimies.

Rasinkankaan lauluja aikuisetkin saavat laulaa julkisella paikalla ilman nolostumista. Varmoja valintoja ovat klassisena Ohilyönti-rockina soiva Eno, älä höpötä ja yhteiskunnallisen nerokkuuden kätkevä Lehmiä on puolitoista miljardia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.