PEPA PÄIVINEN - North Pipe

PEPA PÄIVINEN
North Pipe
Presence Records
Kitaristi Timo Kämäräinen liittyi Ismo Alanko Säätiön jälkeen saksofonisti Pepa Päivisen yhtyeeseen. Loikka oli melkoinen, sillä Päivisen soolouran musiikki on aina ollut enemmän tai vähemmän kallellaan free jazziin päin.

Kämäräisen pestaamisella Päivinen haki uusia ulottuvuuksia, ja niitä totisesti sai. Free jazz ja fuusio ovat nyt Päivisen musiikissa samalla viivalla, ja avantgardistinen rockhenki pippuroi keitoksen silloin kun Kämäräisen rouheat ja säröiset kitaraekstaasit haastavat Päivisen saksofonin.

Uutuudelle Päivinen on jälleen kasvattanut miehistöään, tällä kertaa sellisti Juho Laitisen verran. Laitinen tulee nykytaidemusiikin puolelta, muttei ole ensimmäistä kertaa jazzia kyydissä, eikä tunnu vierastavan rajumpaakaan revittelyä.

Yhtyeen laajennusten myötä Päivinen on saanut ilmaisuunsa rutkasti lisää mahdollisuuksia. Monista väreistä se hurja ekspressionistinen räiskintä maistuu omaleimaisimmalta. Yhtye on rakentanut oman majansa, sillä mitään vastaavaa ei ole Suomessa eikä maailmallakaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.