Paddington

Niin se joulu taas tuli ja meni. Herkut on syöty, lahjat avattu, joululaulut laulettu. Yksi paketti on kuitenkin tullut jälkijunassa ja odottaa vielä avaamistaan. Se sisältää jotakin riemastuttavaa: Perun perukoilta kotoisin olevan karhun, joka puhuu kovin kohteliaasti ja ravitsee itseään yksinomaan appelsiinimarmeladilla.

Aivan oikein. Rakastetusta karhuherrasta kertova Paddington on viimein päässyt Suomen teattereihin asti, ja niin suurta riemua on luvassa, että sopivinta olisi julistaa joulun tulleen takaisin.

Karhuperheen hiljaiselo päättyy maanjäristyksen iskiessä keskelle sademetsää. Puut lakoavat ja oksistoon rakennettu maja rysähtää maahan. Pieni karhunpoika lähetetään turvaan Lontooseen, kaupunkiin, jossa asuu perheen luona vuosia aiemmin viipynyt tutkimusmatkailija.

Pitäkää huolta tästä karhusta, kaulassa olevassa lapussa lukee, ja äidin (Sally Hawkins) päätöksellä Brownin perhe ottaa karhun suojatikseen.

Päätös luonnollisesti muuttaa koko huushollin elämän. Lapset (Madeleine Harris ja Samuel Joslin) saavat uuden ystävän, jäykistelevä isä (Downton Abbeyn Hugh Bonneville) rentoutuu, isotädin (Julie Walters) polvetkin vertyvät.

Ammoin Perussa käynyttä tutkimusmatkailijaa etsitään koko perheen voimin. Tämä johtaa muun muassa tilanteeseen, jossa punaposkiseksi siivoojattareksi tälläytynyt Hugh Bonneville flirttailee turvamiehen kanssa päästäkseen penkomaan salamyhkäisen maantieteilijäseuran arkistoja.

Kohtaus on pienoiskuva elokuvan hyveistä. Vino huumori kukkii ja jännittävä juoni kiemurtelee, mutta Paddingtonin sympaattisuus ja sydämellisyys eivät unohdu sekunniksikaan.

Ihmiset, pitäkää huolta toisistanne ja käykää katsomassa tämä elokuva.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.