Paha aavistus

Näyttelijä Sandra Bullock on saanut minut sekaisin. Aluksi pidin hänestä kovasti. Sitten lukuisat samankaltaiset roolit romanttisissa komedioissa alkoivat ärsyttää.

Kun näin Bullockin draamoissa ja jännäreissä, aloin kaivata juuri niitä keveitä komedioita. Dvd-uutuus Paha aavistus (Premonition) on vakavamielinen jännäri eikä Bullockin parhaita elokuvia.

Mies kuoli, eipäs kuollutkaan

Lindan (Bullock) ja hänen tyttäriensä elämä romahtaa, kun poliisi kertoo hänen aviomiehensä kuolleen auto-onnettomuudessa. Lindan äiti saapuu auttamaan perhettä vaikeina aikoina. Kun Linda seuraavana aamuna herää, aviomies on elossa ja voi hyvin. Lisäksi kalenteri on hypännyt pari vuorokautta taaksepäin.

Aikamatkatarinat ovat aina hankalia. Toisaalta, idea on kiehtova. Toisaalta, juonesta on vaikea saada vedenpitävää. Jos tarina sallii aikamatkailun, liian moni asia tulee mahdolliseksi.

Sandra Bullock ei tätä elokuvaa pilaa, vaikka osaankin kuvitella rooliin paremminkin sopivia näyttelijättäriä. Paljon suurempi ongelma on käsikirjoitus. Ensin esitellään mielenkiintoinen perusidea. Sitten ei osata päättää, mitä sille pitäisi tehdä. Linda käyttäytyy epäuskottavan passiivisesti ottaen huomioon, että hän tietää rakkaansa kuolevan parin päivän päästä.

Joulupukki tonttuineen

Käsikirjoitus tekee yhden yliluonnollisten elokuvien perusvirheistä. Se yrittää selittää sitä, mikä ei ole selitettävissä. Aivan hyvin elokuva olisi voinut kertoa, että Lindan aikamatkailun takana on joulupukki tonttuineen. Leffan tarjoama selitys ei ole yhtään sen vakuuttavampi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.