Paksuna

Joskus on vaikea olla vaatimaton. Hollywoodin koko 2000-luvun kestänyt komedian lamakausi alkaa olla ohi. Muutos on tapahtunut juuri niillä neuvoilla, jotka olen itsekin tässä lehdessä antanut.

Komedioita kannattaa tehdä suhteellisen pienellä rahalla hauskuuteen ja käsikirjoitukseen keskittyen. Komedioiden kohdeyleisö on samanlainen kuin kauhuelokuvienkin: suuria tähtiä ei kaivata, kunhan homma vain toimii.

Ruma mies saa kauniin naisen

Komedian uusi tuleminen johtunee lähinnä yhdestä miehestä. Hänen nimensä on Judge Apatow. Dvd-uutuudessa Paksuna (Knocked Up) Apatow on sekä käsikirjoittaja että ohjaaja.

Paksuna on erilainen romanttinen komedia. Veltto pilviveikko Ben ( Seth Rogen) sekä kaunis ja menestyvä Alison ( Katharine Heigl) päätyvät kännipäissään yhden yön suhteeseen. Sen seurauksena Alison tulee raskaaksi.

Suuri hitti

Myönnetään, aihe ei ole erityisen uusi. Mutta sen käsittelytapa on. Paksuna on rehellinen katsojalle eikä sokeroi tarinaa tai sen ihmisiä. Mutta ennen kaikkea - Paksuna on hauska. Se on suorastaan hillittömän hauska. Aihe antaisi mahdollisuuden kaikenlaisiin helppoihin fyysisiin vitseihin, mutta huumori on lähinnä dialogissa ja mainioissa havainnoissa.

Halvalla tehty Paksuna on ollut suuri hitti, mikä on merkki siitä, että maailmassa on sittenkin oikeudenmukaisuutta. Toivon vilpittömästi, että Apatow saa ison liudan lahjakkaita jäljittelijöitä. Sillä kansa haluaa nauraa.

Apatowilla itsellään on eri tuotantovaiheissa viitisen elokuvaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.