Palkittu kitaristi konsertoi Äänekoskella

Äänekoskelta kotoisin oleva, nykyisin Jyväskylässä asuva kitaristi Olli Hirvanen konsertoi Äänekoskella lauantaina.

Hirvanen aloitti musiikkiopintonsa viisivuotiaana sellolla ja siirtyi kitaran pariin neljä vuotta myöhemmin. Hirvanen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta ja musiikkipedagogiksi Jyväskylän Ammattikorkeakoulusta.

Hirvanen on opiskellut myös Cardiffin The Royal Welsh College of Musicissa vaihto-opiskelijana brittiläisen John Millsin johdolla. Lisäksi hän on osallistunut kitaransoiton mestarikursseille opettajinaan muun muassa Paul Galbraith, Thomas Muller-Pering, Lorenzo Micheli ja Vladimir Mikulka.

Olli Hirvanen on konsertoinut Isossa-Britanniassa, Italiassa, Espanjassa ja Virossa. Suomessa hän on esiintynyt Jyväskylän ja Mikkelin kaupunginorkesterien solistina.

Hirvanen on palkittu myös kansainvälisissä kitarakilpailuissa, muun muassa Jyväskylän Pohjoismaisessa kitarakilpailussa ja Fernando Sor -kilpailussa Roomassa.

Tällä hetkellä Hirvanen toimii kitaransoiton opettajana Jyväskylän Ammattikorkeakoulussa sekä Jyväskylän Ammattiopistossa. Hän on toiminut Keuruun sekä Karstulan musiikkileirin opettajana vuodesta 2003.

Hirvanen konsertoi Osmo Palmun kanssa lauantaina Äänekoskella ja sunnuntaina Jyväskylässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.