Pappi rokkasi Tikkakosken kirkossa

Tarvo Laakso on kristitty muusikko sekä pappi. Muusikkona hänet tunnetaan lisänimellä rokkipappi.

Hänen musiikkinsa, omien sanojensa mukaan, on melkein mitä vaan taivaan ja maan väliltä: vakavasta hengellisestä sanomasta hulvattomaan huumoriin sekä raskaasta rokista herkkään instrumentaalifiilistelyyn. Tätä kuvastaakin hyvin Laakson 1970-luvulla alkanut muusikon taival reteän rokkaavasta Punkkiluostarista rentoutumis- ja kansanmusiikkiin.

Myös sunnuntaisessa konsertissa Tikkakosken kirkossa kuultiin paljon edellä mainittuja aineksia lukuun ottamatta instrumentaalifiilistelyä, olivathan paikalla ainoastaan mies ja kitara. Siitä huolimatta, tai ehkä juuri siitä syystä, Taivas vartoo kirjettäni rokkasi heti Flying V -mallisella akustisella kitaralla tajuntaan sen, mikä on rokkipapin musiikin ydinsanomaa, sanomaa kristinuskosta.

En jäänyt kaipaamaan suurempaa orkesteria. Sen lisäksi, että hän on monipuolinen muusikko, todisti Laakso olevansa myös taitava sellainen.

Mieleenpainuvia olivat myös tunnelmaltaan hauraammat laulut Ihmemaa ja Turvapaikka, jotka kuvasivat sitä elämän toista puolta peri-inhimillisine kysymyksineen ja tuntemuksineen. Uudemmasta tuotannosta vastasivat muun muassa maistiaiset Laakson hieman progressiivisempaan rokkiin nojaavan Star War -yhtyeen uunituoreelta Tuliterä-albumilta.

Kaiken kaikkiaan jätti konsertti oikein hyvän jäljen. Rokkipapin välitön persoona sekä iloisesti rönsyävä huumori loivat konsertin ylle rennon ja lämpimän ilmapiirin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.