Pate Mustajärvi – Patentoitu

Pate Mustajärvi muistutti hiljattain, että rock-kukkoilu on vain Popedaa varten. Hänen yhdeksäs soololevynsä on ensimmäinen, jolla ei ole lainabiisejä. Mitä jää jäljelle, kun show ja coverit poistetaan?

Varsinainen huippulaulaja Pate kun ei ole. Onneksi mukaan on otettu divisioonan verran biisintekijöitä sekä suuruudenhulluja tuottajia. Patentoitua voi pitää soolouran uutena ja kunnianhimoisena alkuna.

Pate Mustajärvi ottaa levyllä erilaisia itselleen sopivia rooleja. Hän osaa olla kuin Olli Lindholm, elämää nähnyt iskelmäkonkari tai sataman jazzbaarin tarinankertoja. Mitä artisti keksiikin, mainio bändi pääsee vaivatta leikkiin mukaan.

Patentoitu-sanaleikki ei kuvaa monipuolista levyä täydellisesti. Odotin enemmän lauluja, jotka sopisivat vain Mustajärven suuhun.Muutaman biisin kohdalla mietin, miten hyviltä ne kuulostaisivat Jani Wickholmin tai Vesku Loirin tulkintana.

Vanhan liiton mies on onneksi Paten tavamerkkikamaa. Ex-Popeda Markku Petanderin säveltämästä Kauneuden valssista voi odottaa hittiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.