Pekka Puupää kesälaitumilla

KESÄTEATTERI

KUOREVEDEN KESÄTEATTERI

Pekka Puupää kesälaitumilla

Esitys 21.7.2011

Jos Kuhmoisissa kesäteatteri meni paremmin putkeen kuin vuosi sitten, niin naapurissa Kuorevedellä on toisinpäin. Panoksia on ladattu, mutta tämänkesäinen ei ammu sinne asti, minne viime kesän Vinski .

Petri Silventoisella on hyviä ideoita eikä toimintaa puutu. Hän pyrkii kuvittamaan tarinaa musiikilla, mikä sekä toimii että ei toimi. Toki laulu livenä olisi mukavampi kuin levyltä tulevan mykkä kuvittaminen.

Silventoinen pistää Pekan ja Pätkän jopa zorbas-rytmeihin, mikä oli farssimaisen yllättävä veto niinkin suuren kansallisaarteen kuin Pekka Puupään parissa.

Itse teksti ja sovitus eivät tarjoa liikoja, mutta viihdyttävät elementit Silventoinen kaivaa kyllä esille. Kuoreveden Pekka Puupää on ohjaajan teatteria lavastusta ja puvustusta myöten. Visuaaliseen ilmeeseen on panostettu vahvasti aina pieniä yksityiskohtiin, kuten Justiinan kaulimeen tai Pekan puutarhaharavaan asti.

Näyttelijäntyö on tasaista ja varovaista. Juha Lehtonen velmuilee Pekkana asteen turhan hillitysti, kun taas Samuli Hakala veistelee Pätkänä taas asteen verran yli.

Pirjo Lehtosen Justiina ei ole kopio elokuvasta, vaan hahmosta löytyy myös lempeyttä. Altti Koljander tyypittelee mukavasti sankarihahmoa.

Hannele Aholan Eeva nousee mukavasti viekoittelevana hahmona homman valopilkuksi.

Esitykset jatkuvat Kuorevedellä Nysän nuorisoseuratalon pihassa heinäkuun loppuun saakka.

JANNE MÄKINEN

Käsikirjoitus: Reino Helismaa. Sovitus: Tiina Uotila. Ohjaus: Petri Silventoinen. Lavastus ryhmätyönä. Puvustus ryhmä / Maili Jokinen. Äänentoisto: Hannu Halonen. Rooleissa mm. Juha Lehtonen, Pirjo Lehtonen, Samuli Hakala, Altti Koljander, Irja Rämö, Janina Reini, Hannele Ahola, Matti Jokinen, Pekka Rämö, Lotta Ahola, Jami Reini ja Iiro Suppula.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.