Pekka Tiilikainen – Kaislarantaan

Ensimmäisen soololevynsä tehnyt Pekka Tiilikainen on tullut aiemmin tutuksi Pekka Tiilikainen & Beatmakers -yhtyeestä, joka oli kasassa vuosina 1998–2009. Tiilikainen on vieraillut myös monien muiden kokoonpanojen laulajana.

Pekka Tiilikainen & Beatmakers edusti iskelmällistä rautalankaa. Kaislarantaan-soololevyllä iskelmään yhdistyvät kantri ja americano. Juurevissa sovituksissa esiin nousevat erityisesti tuottaja Olli Haaviston soittamat dobro ja lap steel. Muina soittajina ovat esimerkiksi Pekka Gröhn, Tommi Viksten ja Janne Haavisto, joita on kuultu Haaviston tavoin muun muassa J. Karjalaisen taustalla.

Levyn sävykkäässä tekstimaailmassa elämää lähestytään countryn hengen mukaisesti mollivoittoisissa tunnelmissa: sarka on kivinen, moottoritie kylmä ja niin edelleen. Sävelkynään olisi kaivannut paikoin terävyyttä enemmän, vaikka vahva melodisuus tai tarttuvat kertosäkeet eivät korostukaan Kaislarannan musiikillisissa genreissä. Levy on kuitenkin tunnelmaltaan ansiokkaasti sekä dynaaminen että seesteinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.