Pelkkä väliviiva: Palaa ajassa taaksepäin

Pelkkä väliviiva

Palaa ajassa taaksepäin

Joteskii Groteskii

Arvio: 4/5

Pohjanmaalaisen melurokin ykköspumppu Sur-rur toimii nykyään säännöllisen epäsäännöllisesti. Yhtyeen biisinikkari Vilu Vuorenmaalla sen sijaan riittää virtaa, ja niinpä hän perusti muutama vuosi sitten pelkistetyn Pelkkä väliviiva -kokoonpanon, joka julkaisi samannimisen debyyttialbuminsa nopeassa tahdissa.

Pelkkä väliviiva on yhtä kuin laulaja-kitaristi Vuorenmaa sekä rumpali Jarno Alho (mm. Sister Flo, Kytäjä). Alho vastaa myös yhtyeen rujonkauniista soundimaailmasta, mikä löysi muotonsa jo esikoisalbumilla, eikä ole sittemmin muuttunut suuntaan tai toiseen.

Kaksikon toinen kokopitkä Palaa ajassa taaksepäin ei ole erityisen helppo levy, mutta kärsivälliselle kuuntelijalle se tarjoaa paljon. Iskevien riffien tai koukuttavien melodioiden sijaan albumilta löytyy nippu hitaasti eteneviä kuulokuvia, joissa käsitellään Vuorenmaan lapsuus- ja nuoruusmuistoja. Alkuun hahmottomilta tuntuvista kappaleista ja tarinoista löytyykin jotain outoa tenhoa.

Vinyylinä julkaistavan levyn kansien välistä löytyy yllättäen myös toinen pienempi levy: Kielisalaatti-niminen seiskatuumainen pitää sisällään neljä englanninkielistä kappaletta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.