Pelle Miljoona United - Avara maa

PELLE MILJOONA UNITED

Avara maa

Stupido
Suuri yleisö mieltänee Pelle Miljoonan ennen kaikkea rock- ja punk-muusikoksi. 2000-luvulla folk-henkinen musiikki on kuitenkin saanut paljon sijaa hänen tuotannossaan. Avara maa -levy jatkaa samoilla linjoilla.

Pelle on musisoinut pitkällä urallaan useissa eri kokoonpanoissa ja levyjäkin on kertynyt melkoinen määrä. Tuoreesta levystä vastaa Pelle Miljoona United, jonka muut päähahmot ovat hänen eräistä aiemmista yhtyeistään tutut Mela ja Tero Siitonen. Mukana on myös useita vierailevia muusikoita.

Avara maa on täynnä hyvää meininkiä ja tekemisen ilon tuntua. Folk-rock-musisoinnissa on sekä leppoisuutta että eteenpäin vievää sykettä. Pellen tuotannosta on löytynyt jo pitkään reggae-tunnelmiakin ja niitä on paikoin tälläkin levyllä.

Myös tekstimaailmassa on aimo annos hyväntuulisuutta. Pelle kertoo pienestä ihmisestä suuressa maailmassa. Mukana on niin universaalia rakkauden sanomaa kuin rosoisempaa ihmistarinaa. Yhteiskunnallista viestiäkin löytyy, tosin ei mitenkään korostuneesti. Ehkä parhaiten levyn fiilikset kiteytyvät Juurimiehen kosminen jenkka -kappaleessa.

JUHANA UNKURI