Pepe Deluxé - Queen of the Wave

Essential Music

Pepe Deluxén James Spectrum ja Paul Malmström ovat hulluja. Hyvällä tavalla. Vai mitä muuta tekijöistään kertoo levy, joka pohjautuu vuonna 1905 ilmestyneeseen A Dweller on Two Planets -kirjaan ja sen jatko-osaan, jota on tehty vuosikausia, jolla kuullaan muun muassa Virginian tippukiviluoliin rakennettuja maailman suurimpia urkuja ja toinen toistaan kummallisempia soittimia eikä juuri lainkaan syntetisaattoreita? Koko paketti on tietysti vielä nauhoitettu neliraitakasettinauhurilla.

Kaukana ovat ne ajat jolloin Pepe Deluxé teki downtempoa taustamusiikiksi latten siemailulle trendikahvilassa. Nyt mukaan on sotkettu miesten musiikillisia vaikutteita kaikkialta. Päällimmäiseksi jää mielikuva jonkinlaisesta vinksahtaneesta 1960-luvun surf-soundin ja modernimman grooven hybridistä, joka on toteutettu vaikeimman kautta.

Uniikki toteutus ja tapa käsitellä ääntä eivät onneksi jää pelkäksi kikkailuksi. Pääosassa ovat hyvät biisit, joihin tuo sielukkuutta erityisesti osaavien naislaulajien käyttö.

Aki Lehti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.