Pepe Willberg Jyväshovissa 9.7.2014

Jyväshovissa keskiviikkona esiintynyt kokoonpano ei ollut paljon julkisuudessa paistatellut Saimaa, vaikka kolme rallia uudelta levyltä keikan mittaan kuultiinkin.

Keikan avasi yksi levyn vahvimpia pop-paloja Aivan sama mulle, mä oon onnellinen, joka lopuksi kuultiin vielä yleisön vaatimuksesta toistamiseen.

Kahteen settiin jakautuneen keikan ensimmäisellä puoliskolla ei muita uuden levyn lauluja enää kuultu, vaan materiaali kallistui 60- ja 70-lukujen brittiläiseen ja suomalaiseen populaarimusiikkiin.

Pepe oli selkeästi omaksunut viihdyttäjän roolin. Tunnetuimpien hittien seassa oli myös harvinaisempia klassikoita, jotka osoittivat ettei Pepe aliarvioinut yleisöään.

Vaikutti siltä, että hän todella nautti sydämessään nimenomaan näiden kappaleiden laulamisesta, vaikka oli epäilemättä laulanut laulunsa aiemminkin.

Erityisen uljaaseen tulkintaan Pepe ylti Chydeniuksen hienossa sävellyksessä Sinua, sinua rakastan. Tämän Willberg tuntui oivaltavan itsekin, kommentoiden biisin jälkeen pyhittäneensä elämänsä hienojen biisien laulamiselle.

Bändi oli takuuvarmaa ammattilaiskaartia, josta ei ollut luvassa kummempia yllätyksiä tai pettymyksiä. Uuden Pepe & Saimaa -levyn kappaleiden pompöösejä sovituksia korvattiin äänenvoimakkuudella, läsnäololla ja viimekädessä syntetisaattoreilla. Jopa yltiömäisen suuri Tällä kadulla -single saatiin soimaan kohtalaisen hyvänä liveversiona, joka keräsi konsertin suurimmat aplodit.

Bändin ammattimainen takuuvarmuus ei mennyt leipiintymisen puolelle, mistä muusikoille tunnustusta.

Iän ja kokemuksen tuomat karisma ja auktoriteetti näkyivät siinä, kuinka Pepe otti yleisönsä myös numeroiden välissä. Näytti siltä, että rakkaus musiikkiin oli aidosti läsnä miehessä.

Kappaleiden aikana Pepe tuntui laulavan jopa eniten itselleen, paistatellen soivassa musiikissa. Ääni soi kauttaaltaan kuulaasti ja virheettömästi, vaikka loppukeikasta laulaja yritti valittaa äänihuuliongelmia.

Musiikin viemänä orkesteri päätyi soittamaan jopa hieman yliaikaa. Kyseessä ei ollut Pepen uuden levyn mukainen valtava spektaakkeli, vaan sympaattinen tanssille ja musiikille pyhitetty ilta.