Percy Jackson: Hirviöidenmeri 3D

Nuorisofantasiaa tarjoaa Thor Freudenthalin ohjaus Percy Jackson: Hirviöidenmeri, joka on jatkoa vuonna 2010 valmistuneelle Percy Jackson: Salamavaras -elokuvalle. Molemmat pohjautuvat Rick Riordanin kirjoittamiin romaaneihin.

Kreikkalaista mytologiaa summittaisesti lainailevissa seikkailussa Percy (Logan Lermon) on meren jumalan Poseidonin poika, joka elää Olympoksen kesäleirissä yhdessä ”puoliveristen” kumppaniensa Annabethin (Alexandra Daddario) ja Groverin (Brendan T. Jackson) kanssa.

Uudessa elokuvassa Percy tutustuu yksisilmäiseen velipuoleensa Tysoniin (Douglas Smith), joka omistaa merkillisiä kykyjä. Tarinassa leiriä ympäröivä suojaus murtuu heti kerronnan alussa, kun sankariemme kimppuun hyökkää vihainen metallihärkä.

Siitä päästään eroon erilaisten temppujen myötä, mutta pian Percy joutuu uudenlaisten ongelmien eteen. Luke (Jake Abel) ja Clarissa (Leven Rambin) lähetetään etsimään muinaista Kultataljaa, jonka avulla Olympoksen suojaus saataisiin taas kuntoon.

Percy seuraa heitä yhdessä toveriensa kanssa, ja ennen pitkää seikkailijat saapuvat tuolle hirviöiden merelle, jossa he kohtaavat taljaa vartioivan kykloopin.

Erikoistehosteita viljellään sumeilematta Freudenthalin ohjauksessa, jossa tilanteet hyökyvät päälle kaiken aikaa.

Harry Potterin osittain mieleen tuovissa asetelmissa vaarat seuraavat toisiaan, mutta jotenkin kaikki on toteutettu sen verran leikkimielisesti, etteivät luodut näkymät juuri hätkäytä.

Myös henkilöhahmot ovat kovin tasapaksuja ja jopa latteita, mikä johtuu lähinnä seikkailuun liitettyjen tehoainesten ylimaallisesta läsnäolosta.

Percy Jackson: Hirviöidenmeri on vanhakantainen fantasia, joka jää monessa suhteessa kovin keskivertoiseksi ja sen myötä ikään kuin puolikierroksilla toteutetuksi nuorten elokuvaksi.

Sen tarjoamat tunnenäkymät ovat hyvin vajavaiset, joten kerronnan elementit eivät tempaa mukaansa, vaan jäävät kumman irrallisiksi.

Ohjaus: Thor Freudenthal. Rooleissa: Logan Lerman, Alexandra Daddario, Jake Abel, Leven Rambin, Brandon T. Jackson. Tyyylilaji: 3D, seikkailu, fantasia. K12.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.