Perjantaina Boomboxissa nähdään nuoria biisinikkareita – Suomalaisen musiikkikampuksen yhteistuotanto REC JKL Showcase on ainut laatuaan

Kevät on eri oppilaitosten lopputöiden ja -konserttien luvattua aikaa. Tulevana perjantaina myös nuoret biisintekijät pääsevät näyttämään kyntensä ensimmäistä kertaa järjestettävässä REC JKL Showcase -tapahtumassa Musica-rakennuksen Boomboxissa Seminaarinmäellä.

Tapahtuma starttaa aamulla paneelikeskustelulla paikallisten musiikkialan ammattilaisten kanssa. Tämän jälkeen työskennellään työpajoissa ja tutustutaan musiikilliseen luovuuteen luennon avulla. Päivä huipentuu musiikkikampuksen opiskelijoiden omien kappaleiden esitykseen yleisön edessä.

Suomalaisen musiikkikampuksen, eli Gradian, JAMKin ja Jyväskylän yliopiston musiikkikoulutuksen ja -tutkimuksen osaamiskeskittymän tuore yhteistuotanto sai alkunsa JAMKin lehtorin Sami Sallisen ideasta.

– Musiikin luova tuottaminen on teema, joka nousee vahvasti esille kaikkien meidän opetussuunnitelmissa. Omien kappaleiden esittämistä varten ei aiemmin ollut varsinaista tapahtumaa, joten päätimme tarjota sellaisen mahdollisuuden, Sallinen sanoo.

Yhteistyö kolmen eri oppilaitoksen välillä on toiminut Sallisen, Gradian Antti Kleemolan ja Jyväskylän yliopiston Mikko Myllykosken mukaan saumattomasti.

– Me ollaan istuttu siellä työryhmän puolella, tapahtuman tuottamisesta on vastannut Johanna Muhonen. Ainoa ongelma on, että yhteisiä hyviä ideoita on ollut niin paljon, Kleemola naurahtaa.

Perjantaina esitettävien noin parinkymmenen kappaleen takana on niin musiikin perusopintojen aloittaneita opiskelijoita kuin opintojaan viimeisteleviä, laulukilpailuissa kouliintuneita esiintyjiä.

– On mahtavaa, että esiintymään on saatu niin laajalla skaalalla erilaisia biisintekijöitä. Parhaimmassa tapauksessa opiskelijat motivoituvat tai jopa inspiroituvat toistensa töistä, Sallinen kertoo innostuneena.

 

Luovaa tuottamista edesauttava yhteistyö ja verkostoituminen on yksi tapahtuman pääpiirteistä – autenttisen keikkaelämyksen tarjoamisen lisäksi.

– Ei pelkästään verkostoituminen opiskelijoiden kesken, vaan myös aamupäivän paneelivieraiden kanssa, Sallinen tarkentaa.

Päivän tarjonta paneelikeskustelusta illan keikkapotpuriin on koko kansalle avoin. Eritoten innoissaan miehet tuntuvat olevan pilke silmäkulmassa järjestettävästä Biisitohtorien vastaanotosta tapahtuman iltapäivänä.

– Siellä taitaa olla valkoiset takit jo varattu tohtoreita varten. Sinne saa tulla oman biisin kanssa, ja tohtorit antavat diagnoosin ja kehottavat erinäisiin jatkotoimenpiteisiin, Kleemola kertoo.

Paikkoja Musican Boombox-tilassa on päivän mittaan rajatusti – yleisön jäseniä mahtuu sisään noin sata henkeä tarpeen tullen.

– Nyt ensimmäistä kertaa tapahtumaa järjestettäessä piti suunnitella tila sen mukaan, miten intiimi kokonaisuus haluttiin. Boombox toimii oikein mainiosti, yliopiston Mikko Myllykoski kertoo.

Vaikka ensimmäistä REC JKL Showcasea ei ole vielä edes ehditty varsinaisesti järjestää, horisontissa siintää jo ensi vuoden tapahtuma.

– Kyllä tästä aiotaan tehdä vuosittainen tapahtuma. Neuvottelut paikallisen tapahtumakentän kanssa on jo avattu, sekä on heitelty ideoita esimerkiksi levy-yhtiöiden edustajien kutsumisesta osaksi tapahtumaa. Aika näyttää, Sami Sallinen paljastaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .