Perttu Häkkisen Säätiö sr perustetaan tänään tukemaan kotimaista alakulttuuria

Viime elokuussa tapaturmaisesti menehtyneen toimittaja, tietokirjailija ja muusikko Perttu Häkkisen nimeä kantava säätiö perustetaan tänään Helsingissä. Häkkinen olisi täyttänyt tänä maanantaina 40 vuotta.

Säätiön tiedotteen mukaan apurahoja, stipendejä ja palkintoja tullaan jakamaan "Häkkisen hengessä" - tukea saa etenkin omaehtoinen taide ja tutkimus, eli tiedotteen sanoin "marginaalipaska". Muista säätiöistä poiketen apurahoja ei varsinaisesti haeta, vaan niitä myönnetään kerran tai pari vuodessa. Meteliä tekemisistään kannattaa kuitenkin pitää, että se kantautuu säätiön korviin.

– Suomalaiset säätiöt tukevat vuosittain suurilla summilla suomalaista tiedettä, taidetta ja kulttuuria. mutta selvityksemme mukaan maastamme puuttuu säätiö, joka keskittyisi alakulttuureihin ja marginaaleihin, yksi säätiön perustajajäsenistä, toimittaja Panu Hietaneva kertoo.

Säätiö on avoin kaikille yhteistyökuvioille, jotka tähtäävät suomalaisen marginaalikulttuurin tukemiseen. Tavallinen kaduntallaaja voi tukea säätiön toimintaa osallistumalla tapahtumiin, joita tulla järjestämään tulevaisuudessa.

Säätiön hallituksessa istuvat sen perustajajäsenet. Hietanevan ohella tuottaja Heidi Laaksonen, ohjaaja Otso Tiainen ja Startup Refugees -kansalaisjärjestön johtaja Elisa Vepsäläinen. Lisäksi mukana on säätiön pääoman lahjoittanut jääkiekkoilija Topi Jaakola, joka on mies säätiön perustamisen idean takana.

– En tuntenut Perttu Häkkistä henkilökohtaisesti, mutta arvostin ja kunnioitin hänen ajatteluaan, Jaakola sanoo.

Vuonna 2011 MM-kultaa voittaneen kiekkoilijan mukaan Häkkinen ei arvottanut ihmisiä yhteiskunnallisen statuksen, poliittisten aatteiden tai koulutustason perusteella, vaan suhtautui kaikkiin tasavertaisesti ja kunnioittavasti.

– Häkkinen jätti jälkeensä hengenperinnön, jota täytyy tukea myös tulevaisuudessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .