Petra – Kaksi pintaa

Kaksi pintaa

Tiktakista tutun Petran toinen soololevy on mukavan pirteää peruspoppia. Laulaja on tällä kertaa ollut aiempaa enemmän mukana levyntekoprosessissa. Hän on osallistunut jokaisen kappaleen tekstittämiseen ja myös melkein kaikkien biisien säveltämiseen. Levyn kantava teema on nuoren naisen kasvutarina, joka välillä lipsahtaa nostalgian puolelle. Se sallittakoon musiikkibisneksessä 13-vuotiaasta asti mukana olleelle ja ennen aikojaan aikuiseksi kasvamaan joutuneelle laulajalle.

Levyn biisit on sovitettu melko perinteiseksi radiorockiksi, pääosissa ovat kitara, basso ja rummut. Muutamassa biisissä menoa vauhditetaan konesäksätyksillä. Suurimman osan kappaleista ovat säveltäneet Erno Laitinen ja Elviira Nieminen, joilla on hallussaan taito kirjoittaa potentiaalisia radiohittejä. Kaksi pintaa on taas näitä levyjä, jonka kappaleista melkein minkä vaan voisi julkaista singlenä.

Tulkitsijana Petra on onneksi päässyt eroon Tiktakin aikoina hänen ulosantiaan leimanneesta liiallisesta oppikirjamaisuudesta. Aiemmin hän tuntui laulavan taitavasti laulunopettajan oppien mukaisesti. Nyt mukana on rohkeampaa heittäytymistä biisien vaihteleviin tunnelmiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.