Pintandwefall

Mustan Kynnyksen miesvoittoinen yleisö ujostelee lähestyä lavaa, kun hihittelevä ja toistensa kanssa päällekkäin höpöttävä tyttökvartetti astelee esiin. Vuonna 2006 perustetun Pintandwefallin charmi on aina pohjannut villeihin keikkoihin ja naamioihin pukeutuvien jäsenten hillittömään yhteispeliin, jossa läsnä ovat aina sekä hurmoksen että kaaoksen elementit.

Jyväskylän keikan ensimmäinen puolisko menee lähinnä metelin merkeissä, kun puuroiset soundit hakevat muotoaan ja bändi esittelee tammikuussa ilmestyneen neljännen levynsä materiaalia. Uudet biisit eivät tunnu vielä tulevan selkärangasta, varsinkaan kun yhtye tuttuun tapaansa vaihtelee keskenään soittimia kappaleiden välillä ja unohtelee miten biisit soitetaan. Muutamat yleisön jäsenet tämä karkottaa, mutta minua se ei haittaa, sillä samalla sekasorron rajamailla tasapainotteleva keikka muuttuu lähes performanssitaiteeksi. Hupsusti huomaan jopa toivovani, että biisit loppuisivat, jotta voisin kuulla lisää bändin hauskoja välispiikkejä ja katsoa, mitä lisäsoittimia lavalla olevasta kalustekassista tällä kertaa kaivetaan esiin.

Keikan jälkimmäinen puolisko on seesteisempi. Soundit löytyvät, ja soitto alkaa sujua paremmin, mikä toisaalta selittynee vanhemmalla, paremmin hanskassa olevalla biisimateriaalilla. That X-Boxin, Apple And I Dien ja Somewhere I’d Be Worshippedin kaltaiset täsmähitit muistuttavat siitä, miten vallattomasti bändi parhaimmillaan rokkaa. Myös laulussa ja stemmoissa on tuttuun tapaan hienosti vaihtelua, sillä bändin jokainen jäsen osaa laulaa, ja Pintien lauluäänet vaihtelevat rokkaavasta velmusti kujertavan kautta kauniiseen.

Keikan yllättävä kohokohta on kuitenkin yleisön toivomuksesta esitetty What is Shark, joka toimii täysin mutkattomasti, vaikka bändiläiset hieman epäilevätkin muistiaan. Juureva kitarariffi, hupsut sanoitukset, keimaileva lanneliike, ja kaiken kukkuraksi biisiin saadan ympättyä baarin henkilökunnan varastojen uumenista kaivama lehmänkello.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.