Poikamiespankki - Kuhmoisten harrastajateatteri

TEATTERI

KUHMOISTEN HARRASTAJATEATTERI

Poikamiespankki

Kantaesitys

Kalholanniemessä 19.7.2011

Euro yskii ja Soini porskuttaa. Mikä on enää pysyvää?

Rajat jäävät kaatamatta ja aidat rikkomatta, mutta yleisö viihtyy. Tämän kesän uutuus, joka on muuten kantaesitys, on jopa viihdyttävämpi kuin vuosiin.

Urho Kiiskisen ohjaajavainu kalasti ensimmäisenä Tuija Pitkäsen tekstin, joka on saanut ideansa Sumiaisten kuuluisasta poikamiespankista. Vaikka Pitkänen käsittelee ja Kuhmoinen toteuttaa aihetta kevyesti, niin pohjavire kaikessa on kovin tärkeä. Ihminen kaipaa rinnalleen toisen ihmisen ikään ja säätyyn katsomatta. Ja Pitkäsen teksti on muuten hyvin sukkela ja toimiva.

Kuhmoinen vie jälleen kadotettuun miljööseen. Enää on turha pohtia, kumpia poikamiespankissa oli enemmän, panoja vai ottoja. EU-Suomi tekee treffejänsä match.comissa tai muulla nettikanavalla. Reaalipuoliso löytyy usein virtuaalimaailmasta.

Siinä missä toinen näyttelee yli, niin toinen menee ali - ja kohta päinvastoin. Vierastin sitä, että miehitys ontuu roolihenkiöiden ikäsuhteissa. Mutta hetken kuluttua ei sekään haitannut. Kaikessa rosoisuudessaan lopputuloksesta on helppo tykätä.

Koko esityksen ehdoton voima on Kati Ojala, jonka tekemisen ilo tarttuu muihinkin. Ojalassa on energiaa ja hän uskaltaa.

Iloisesta tekijäjoukosta nousi esiin mm. Mirja Kolulahden Hilja. Seppo Joensuu pysyi murteessa ja hahmossaan parista repliikkitakeltelusta huolimatta. Arja Korvenranta nähdään tutussa maisemassa edukseen uudistuneena. Korvenranta tekee Raijansa realistisesti ja panostaa yleisön iloksi erityisesti tunteisiin, ei kosiskele yleisöä eikä sorru maneereihin.

Näytelmän ensi-ilta oli 7.7. ja esitykset jatkuvat heinäkuun loppuun.

Ohjaus: Urho Kiiskinen, osissa: Hannele Kiiskinen, Kati Ojala, Mirja Kolulahti, Arja Korvenranta, Jaakko Hännikäinen, Raimo Nikkinen, Saija Vaskisalo, Martti Pihlanen, Matti Mattila, Seppo Joensuu, Jussi Udd ym.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.