Poju: Musiikkia

Poju

Musiikkia

Rockpool Records

Arvio: 3/5

Jyväskyläläinen Poju haluaa todistaa, että myös Kehä III:n ulkopuolella osataan juhlia ja tehdä tanssipoppia. Hän laulaa, ettei tällaista musiikkia soiteta hittikanavilla – "se on liian junttia". Pojun innokkain yleisö on juhannusfestareilla ja hiihtokeskusten after ski -bileissä. Monesta biisistä tulee mieleen aseistariisuva keskieurooppalainen karnevaalitunnelma. Jos Poju olisi saksalainen artisti, hän säveltäisi joka vuosi tarttuvan oktoberfest-rallin.

Neljän vuoden takainen debyyttilevy Haluu sitä miestä olisi voinut paremmalla tuurilla olla iso hitti. Musiikkia-levyllä biisille on annettu uusi mahdollisuus. Pankki ei taida räjähtää tälläkään kertaa.

Pojun sanoituksissa on tuttuja suomalaisia tarinoita. Hän laulaa irtisanotuille, rakastuneille, petetyille ja selkään puukotetuille. Elämän eliksiiriksi ja lohdutukseksi Poju tarjoaa tanssin iloa. Vilpittömyys tuo hymyn huulille.

Pojun tämän hetken suurinta hittiä tältä levyltä ei löydy. Movetronin kanssa tehty Eurooppa 3 -cover Älä unohda minua soi mukavasti myös radiossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.