Presley Bastards - Lifelines

PRESLEY BASTARDS
Lifelines
Cobra Records
Palokan punk-ympyröistä aikanaan ponnistanut Presley Bastards nousi debyytillään ( End of Time, 2005) suomipunkin keskiraskaaseen sarjaan ja on tämän jälkeen pitänyt mainettaan yllä keikkailemalla ympäri Eurooppaa.

Pitkään kypsynyt kakkosalbumi Lifelines saatiin vihdoin purkkiin viime kesänä, ja sen taakse löytyi myös ulkopuolinen julkaisija, kotimaiseen levykauppabisnekseen vahvasti kytkeytynyt pikkulafka Cobra Records.

Bändin livevetoihin verrattuna albumi kuulostaa aluksi jopa hämmentävän melodiselta. Sävellykset ja sovitukset ovat loppuun asti harkittuja, ja näin yhteissoittoon on tarttunut mukavasti dynamiikkaa, joka pitää mielenkiinnon yllä. Vaikka tehdäänkin hard corea, koko ajan ei tarvitse kaahata viimeistä päivää.

Paketti pysyy hyvin kasassa, vaikka maukkaimmat riffit ja hoilotukset on isketty heti levyn alkupuolelle. Räväkkä avausraita Unspoken Words ottaa heti kärkeen luulot pois epäilijöiltä ja pienoiselta hitiltä haiskahtavan Confront It Allin kertosäe jää taatusti muhimaan päähän päiväkausiksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.