Pro Finlandia -palkitun suomalaistaiteilijan näyttely päätyi Mäntästä Tokioon – presidenttiparikin tutustui Kultakauteen Serlachius-museossa

Pro Finlandia -palkinnon äskettäin saaneen, maamme kansainvälisesti tunnetuimpiin nykytaiteilijoihin lukeutuvan Marita Liulian Kultakausi-näyttely on avautunut Tokion taide- ja designkeskus Spiralissa. Alkuperäinen Kultakausi oli esillä Serlachius-museo Göstassa Mäntässä talvella 2016–17; Japanissa se on nähtävissä uudistetussa muodossa. Näyttely aloittaa Suomen ja Japanin diplomaattisuhteiden 100-vuotisjuhlavuoden ohjelman Japanissa.

Spiralissa Kultakausi pohjautuu Göstan näyttelyn tapaan teemaan, joka kietoo yhteen yhteiskunnallisen ja henkilökohtaisen kultakauden teemoja ja herättää pohtimaan, mikä on yksittäisen ihmisen tai kokonaisen kansakunnan kultakausi. Tokio-version kuraattori on Spiralin taiteellinen johtaja Tsutomu Okada.

Liulia maalaa Spiralissa päivittäin koko näyttelyn ajan 16-metristä maalausta kommunikoiden yleisön kanssa. Hän kertoo nauttivansa tuosta suorasta vuorovaikutuksesta yleisön kanssa jo siksikin, että Japanin kulttuuri ja elämänfilosofia ovat inspiroineet häntä aina.

 

Liulian tuotanto sisältää mediateoksia, valokuvia, videoita, lyhytelokuvia, maalauksia, näyttämöesityksiä ja installaatioita. Museonäyttelyissään hän käsittelee suuria teemoja ja hyödyntää niiden toteutuksessa teatteritekniikkaa. Hänen teoksiaan on esitetty yli 50 maassa.

Kultakausi on esillä Spiralissa 17.1. asti. Avajaisvastaanotto järjestetään torstaina 10.1. Suomen Japanin suurlähettilään Pekka Orpanan johdolla. Samalla pidetään keskustelutilaisuus, jossa taiteilija, näyttelyn kuraattori ja Serlachius-museoiden johtaja Pauli Sivonen keskustelevat yleisön edessä Liulian taiteesta. Lauantaina Sivonen esittelee tokiolaiselle taideyleisölle Serlachius-museoita.

Spiralin-näyttelyä ovat tukeneet Serlachius-museoiden lisäksi Suomen Kulttuurirahasto, Suomen Japanin instituutti ja Suomen Tokion suurlähetystö.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .