Pronssinen Pokaali – Vastatuulensoutajat

Lappeenrantalainen kulttiyhtye Pronssinen Pokaali julkaisee kolmentoista vuoden tauon jälkeen vihdoin uutta materiaalia. Bändi teki lyhyen paluukiertueen vuonna 2007, mutta tuolloin lähinnä muisteltiin menneitä.

Pronssista Pokaalia on usein kutsuttu lappeenranta-metallin kantabändiksi. Ihan tuulesta temmattu moinen väite ei ole. Sen vaihtuvissa kokoonpanoissa on nähty muun muassa Mokoman Marko Annala ja Janne Hyrkäs sekä Kotiteollisuuden Jouni Hynynen ja Jari Sinkkonen.

Pronssisen Pokaalin ilmaisu on kuitenkin lähempänä vaihtoehtorockia kuin suomimetallia. Tarttuvista kertosäkeistä huolimatta bändi jäi pienen piirin salaisuudeksi. Nyt toisella yrittämällä sillä on hyvät edellytykset nousta suurempaakin suosioon.

Jotain perin kieroa bändin musiikissa edelleenkin on, mutta levyn nimestä huolimatta orkesterin venkoilu sopii paremmin nykyhetkeen kuin 1990-luvun loppuun.

Bändin Sielun Veljiä ja Nine Inch Nailsia yhteen sotkenut debyytti vuodelta 1996 on edelleen sen paras julkaisu, Vastatuulensoutajat tulee hyvänä kakkosena.

Uusimmat

Kulttuuri

Elokuva-arvio: Kriitikon sydäntä särkee: jatko-osa ei yllä kulttielokuvaksi nousseen Iron Skyn tasolle

"Että katsoja poistuu salista kosketettuna, sellainen naiivi unelma mulla on", sanoo Jarno Kuosa – hänen ohjaamansa Sydänmaa on kaupunginteatterin kevään päätuotanto

Taiteen ja tieteen tukija Keski-Suomen kulttuurirahasto tukee ensimmäistä kertaa pelialaa sekä taidetta hoitolaitoksiin – apurahoja jaetaan tänä vuonna 620 000 euroa

Suomalainen suursarja esittää ihmiskunnan kohtalonkysymyksiä – pääosissa Pohjoismaiden suurimpia tähtiä

Taidekeskus Salmela juhlii kesällä 30-vuotisuuttaan – mukana muun muassa Rafael Wardi, Samuli Alonen ja Juhani Saksa

Jyrockin esiintyjistä yli puolet naisia – indiemusiikin festivaalia vietetään Ilokivessä

Suru ja taikuus pokkasivat Suomen Nuorisokirjailijoiden palkinnot

Teatteriarvio: Jyväskylän Nykyteatteriyhdistyksen robottinäytelmän nostattamat ajatukset ovat polttavia ja perustavanlaatuisia, eikä niitä voi kytkeä pois päältä

Jyväskylän kaupunginteatteri esittelee kevätkauttaan yleisötapahtumassa tiistaina

Jaakko Kuusisto sävelsi Ulla-Lena Lundbergin Finlandia-voittaja-romaanista oopperan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.