Pronssinen Pokaali – Vastatuulensoutajat

Lappeenrantalainen kulttiyhtye Pronssinen Pokaali julkaisee kolmentoista vuoden tauon jälkeen vihdoin uutta materiaalia. Bändi teki lyhyen paluukiertueen vuonna 2007, mutta tuolloin lähinnä muisteltiin menneitä.

Pronssista Pokaalia on usein kutsuttu lappeenranta-metallin kantabändiksi. Ihan tuulesta temmattu moinen väite ei ole. Sen vaihtuvissa kokoonpanoissa on nähty muun muassa Mokoman Marko Annala ja Janne Hyrkäs sekä Kotiteollisuuden Jouni Hynynen ja Jari Sinkkonen.

Pronssisen Pokaalin ilmaisu on kuitenkin lähempänä vaihtoehtorockia kuin suomimetallia. Tarttuvista kertosäkeistä huolimatta bändi jäi pienen piirin salaisuudeksi. Nyt toisella yrittämällä sillä on hyvät edellytykset nousta suurempaakin suosioon.

Jotain perin kieroa bändin musiikissa edelleenkin on, mutta levyn nimestä huolimatta orkesterin venkoilu sopii paremmin nykyhetkeen kuin 1990-luvun loppuun.

Bändin Sielun Veljiä ja Nine Inch Nailsia yhteen sotkenut debyytti vuodelta 1996 on edelleen sen paras julkaisu, Vastatuulensoutajat tulee hyvänä kakkosena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.