Puppa J. - Oi Aikoja!

PUPPA J.

Oi Aikoja!

Roihis Musika

Jyväskyläläinen Puppa J. aloitti uransa 1990-luvun lopulla vokalistina Laulurastas-yhtyeelle, joka tunnetaan yhtenä suomireggaen uranuurtajista. Sittemmin Tasottavat-yhtyeensä kanssa mm. Morobless-albumin tehnyt Puppa J juhlistaa nyt kymmenvuotista taiteilijauraansa soolodebyytillä Oi aikoja!

Albumi on mielenkiintoinen sekoitus rytmimusiikkia, reggaeta ja räppiä, mutta se ei olekaan mikään ihme, kun katsoo taustatekijöitä. Teosto-palkittu, omaperäisestä tyylistään tunnettu Asa eli Matti Salo on albumin vastaavana tuottaja, kun taas miksauksesta sekä masteroinnista on vastannut reggae-piireissä hyvin tunnettu BommiTommi.

Soittimet soivat kuin isossa kansanorkesterissa - mandoliini helisee, torvet törisevät ja haitari puhkuu. Parhaimmillaan kaikki soljuu vaivattomasti, kuten Koiran Juhlassa.

Myöskin kaunis ja melankolinen slovari Huolii jää soimaan päähän. Tämän myötä Puppa J ei todellakaan enää mahdu reggaelokeroon, sillä Oi Aikoja! on aivan uudenlaista, joskin hämärästi tutulta kuulostavaa kansanmusiikkia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.