Räsynukke – Mosaiikki

Toiset luottavat musiikissa taitoon, toiset fiilikseen. Jyväskyläläinen Räsynukke panostaa debyyttialbumillaan jälkimmäiseen, ja onnistuukin tässä kiitettävästi.

Räsynukke risteilee esikoisellaan kevyen vaihtoehtopopin, folkin ja kotimaisen kansanmusiikin välillä. Mikä hienointa, parin vuoden ikäisellä kokoonpanolla on lyhyestä iästään huolimatta oma soundi, joka perustuu vokalisti Suvi Uuran heleään ääneen ja akustisiin instrumentteihin.

Mosaiikki on ammattitaitoisesti toteutettu esikoinen, joskin siitä löytyy myös tyylilajiin sopivaa kotikutoisuutta. Laulujen seesteinen tunnelma ja pienet nyanssit ovat tarttuneet nauhalle juuri oikealla tavalla ja lopputulos lähentelee intiimiä keikkatilannetta.

Suomenkielisen popmusiikin ydin on tietysti sanoituksissa, mutta lyriikat eivät valitettavasti ole Räsynuken vahvin puoli. ”Teemme yhdessä tikapuut taivaaseen, sillan sielujemme väliin” -tyyppiset latteudet voisi ensikerralla jättää pöytälaatikkoon, sillä bändillä on selvästi potentiaalia parempaankin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.