Röllin salaisuus

Ihmiset voidaan jakaa Rölli-peikon suhteen kahteen ryhmään. Toisille Rölli on positiivinen muisto heidän lapsuudestaan. Toinen porukka on meikäläiset, joista likainen ja örisevä metsien mies on pelottava vielä aikuisenakin.

Dvd-uutuus, animaatioelokuva Röllin salaisuus ei varsinaisesti kosiskele kumpaakaan ryhmää. Nimi on yhä Rölli mutta elokuvassa esiintyy disneytetty, kiltti lapsi-Rölli, jota voisi kutsua vaikkapa nimellä Rölli light. Tässä Röllissä ei ole mitään pelottavaa, joten itse olen muutokseen vain tyytyväinen.

Rölli-kansa haistaa veren

Elokuva tekee heti alussa käsittämättömän draamallisen mokan. Puhdas ja oikeamielinen menninkäistyttö Milli sattuu Röllikylän alueelle. Röllit vangitsevat Millin ja aikovat polttaa tämän elävältä.

Siis mitä hittoa? Katsojan pitäisi siis tuntea sympatiaa röllejä kohtaan, jotka haluavat julmasti murhata viattoman sivullisen ihan vain siksi, että tämä poikkeaa röllien normeista.

Röllit ovat siis verenhimoisia sadistisia rasisteja. Kas kun eivät pukeudu valkoiseen kaapuun ja polta ristejä.

Joku jossakin pelastaa jotakin

Rölli ja Milli lähtevät etsitään syvältä metsästä jotain, joka pelastaisi jotain, muistaakseni Röllimetsän. Sillä mikä tämä mcguffin on, ei ole mitään merkitystä. Se voi olla mikä tahansa. Se vain pitää tapahtumat vauhdissa ja motivoi päähenkilöitä.

Teknisesti Röllin salaisuus on sujuvaa työtä ja vauhdikas. Harmi vain, että elokuva matkaa draamallisesti vastenmielisestä yhdentekevään. Lapsikatsojat tosin luultavasti ovat minua armeliaampia, mistä heitä hieman kadehdin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.