RADIOHEAD - King of Limbs

RADIOHEAD

King of Limbs

XL
Radiohead on aikamme suosituin taiderockbändi. Sen vaikutus 2000-luvun indie-musiikkiin on ollut mittaamattoman suuri. Se on bändi, joka väistelee tavanomaista, asettaa rimat korkealle ja keksii uutta.

Yhtyeen uuden levyn ilmestyminen on aina suuri tapaus jo julkaisutapojenkin takia. Tieto uusimman albumin ilmestymisestäkin tuli median tietoon vain viikkoa ennen julkaisua.

King of Limbs jatkaa yhtyeen musiikillista retkeä oudon ja tuntemattoman luo. Mukana on kokeilevia kappaleita, joita jonkun muun artistin tekemänä saatettaisiin pitää luonnosmaisina räpellyksinä.

Esimerkiksi Feral ja Bloom ovat kyllä takkuavine rytmeineen erikoisia, mutta jotenkin svengin puuttuminen pistää pohtimaan, mikä on kappaleiden sisällöllinen arvo.

Parhaimmillaan yhtye on taas kun se antaa itselleen luvan toteuttaa edes reunimmaisia länsimaisen pop-musiikin ehtoja: hahmotettavaa rytmiä, melodiaa ja kappalerakennetta.

Levyn ehdoton helmi on kaunis Codex, joka on ainut kappale levyllä, jonka kelpuuttaisin omalle Best of Radiohead -kokoelmalleni. Tuskin bändiä tästä albumista tullaan muistamaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.