RALLI-OLGA - Sielu kurtulla

RALLI-OLGA
Sielu kurtulla
Omakustanne
Ralli-Olga kertoo olevansa "jyväskyläläinen haitariskifflebändi, jonka muodostavat Saara ja Ulla Laukkanen, sekä pieni punainen neuvostokurttu". Musiikissa kuuluvat lastenlaulut, laulelma sekä kansanmusiikki.

Ralli-Olga on parhaimmillaan keikoilla, jotka sekä herkistävät että naurattavat, mutta levykin toimii. Sisarusduon simppelit sävellykset ovat kauniita ja tarttuvia melodioita riittää. Varsinainen hauskuus syntyy kekseliäistä lyriikoista.

18 (!) laulun joukosta löytyvät esimerkiksi surrealistinen tarina Olgasta, jota lilliputti yritti iskeä, mutta joka rakastui korpikiitäjäiseen sekä kulutusyhteiskuntaa iloisesti kritisoiva Laulu kiireelle: "Kiire, mä sua piiskaan / kiire, mä sinut liiskaan / hakkaan, pilkon, pieksen, silvon, ammun aivoihin / suolistan ja ripustan sut sähkötuoleihin".

Vaikka venäläisen haitarin varassa lepäävä soundi on pitemmän päälle hieman yksitoikkoinen ja erittäin lo-fi tuotanto voisi olla viimeistellympääkin (vai voisiko sittenkään?), niin musiikista tihkuva ilkikurinen aurinkoisuus on vastustamatonta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.