RIO 3D

RIO 3D

Samban tahdeissa sykkivän Rion päähenkilö on harvinainen sininen papukaija nimeltään Blu. Blu kiidätetään kotikonnuille Brasilian Rioon perustamaan perhettä tyttöpapukaija Jewelin kanssa, jotta sen laji ei kuolisi sukupuuttoon. Käytännössä lentotaidoton lemmikkipapukaija Blu on kotimaassaan turisti, joka ei ymmärrä paikallisesta teerenpelistä tuon taivaallista.

Missio on siis helpommin sanottu kuin tehty. Rio on kaikessa eksoottisuudessaan myös vaarallinen paikka. Köyhissä oloissa jotkut haluavat hyötyä jopa harvinaisista linnuista. Sitä paitsi Jewelilla on omat suunnitelmansa.

Rio on lastenelokuvaksi yllättävän valistunut. Sen tapahtumapaikka ei ole vain aurinkoinen paratiisi, vaan kodittomien lasten ja hökkelikylien kaupunki. Laittomasta lintukaupasta herää assosiaatioita ihmiskauppaan ja katulapsiin.

Vaikka Blu on koko ajan ongelmissa, on tunnelma rennon rempseä. Kaupungissa on juuri alkamassa kuuluisa karnevaali ja Blu päätyy tietysti uusien ystäviensä ja vihollistensa kanssa juhlan pyörteisiin.

Tarina on osoitus siitä, että lasten elokuvissa ei aina mennä siitä, missä aita on matalin. Riossa on myös upea animointi, sympaattinen päähenkilö ja mahtavat maisemat. Aivan kaikki ei silti toimi. Monet lauluesitykset ovat tylsiä ja osa tipusista yrityksestä huolimatta täydellisen epähauskoja.

Elokuvasta on liikkeellä sekä alkuperäiskielinen 3D-versio että suomeksi dubatut 2D- ja 3D-versiot.

Ohjaus: Carlos Saldanha. Lajityyppi: animaatio S.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.