Raskasta joulua: Tulkoon joulu – akustisesti

Raskasta joulua

Tulkoon joulu – akustisesti

Spinefarm

Hevibuumi tuli ja meni jo vuosia sitten, mutta Raskasta joulua -porukka porskuttaa vuodesta toiseen. Tänäkin vuonna lähemmäs 30 keikkaa suurissa konserttisaleissa ja jäähalleissa heittävän kokoonpanon esiintymiset ovat melkein järjestään loppuunmyytyjä. Vaikka laulajia on mukana melkoinen kööri, niin ilmeisesti joululevyjen ja keikkojen tekeminen vuodesta toiseen on taloudellisesti kannattavaa.

Tony Kakko, Marco Hietala, J.P. Leppäluoto, Jarkko Ahola, Ari Koivunen ja muut levyllä esiintyvät laulajat ja muusikot ovat ilmeisesti yrittäneet pitää touhun edes jollain tasolla kiinnostavana itselleen julkaisemalla tällä kertaa akustisen hevilevyn.

Joulun taikaa tai henkeä tältä kuluneista kuluneimpia joululauluja sisältävältä teokselta on turha etsiä. Laulujen sovituksiin on nähty jonkin verran vaivaa, mutta laulajat kailottavat omat osuutensa täysin vailla intohimoa tai omistautumista. Teknisesti suorituksissa ei juuri vikaa ole, mutta lopputulos kuulostaa siltä, että levyttäminen on ollut esiintyjillekin pelkkää pakkopullaa.

Raskasta joulua -konsepti oli pelkkää rahastusta jo ensimmäisellä kerralla, mutta ainakin vielä toissa vuoden levyllä touhu tuntui innostavan myös esiintyjiä itseään. Nyt pätevien laulajien ja muusikoiden roikkuminen mukana vuodesta toiseen alkaa aiheuttaa pelkkää myötähäpeää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.