Rauhaa, rakkautta ja hippejä – Jyväskylän kaupunginteatterin Hair-musikaalin lipuista on varattu jo nyt 70 prosenttia

Hipit valtaavat Jyväskylän kaupunginteatterin 8. syyskuuta, kun Hair-musikaali saa ensi-iltansa. Musikaali johdattaa katsojat 60-luvun Yhdysvaltoihin, jossa hippiliike on valloillaan.

Esitys on herättänyt paljon kiinnostusta: jo nyt lipuista on varattu 70 prosenttia.

– Se on poikkeuksellista. Kannattaa olla nopea, jos haluaa jonkun tietyn paikan esityksestä. Reunapaikkoja on saatavilla vielä kaikkiin esityksiin, kommentoi teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen.

Hairin aiheita ovat muun muassa hippiliike, seksuaalinen vapautuminen ja Vietnamin sota. Kollaasimainen esitys on villi ja värikäs: sekä lavastuksessa, puvustuksessa että koreografioissa on pyritty löytämään hippimäistä tunnelmaa.

Tarinan päähenkilöinä ovat ystävykset Berger ja Claude. Hippiliike houkuttelee työväenluokasta ponnistavaa Claudea puoleensa, mutta nuorukainen joutuu kamppailemaan hippien maailmankuvan ja konservatiivisen perheen ja yhteiskunnan ristipaineessa.

Hippiliikkeen johtohahmo Bergeriä näyttelee kaupunginteatterin uusi näyttelijä Pekka Hiltunen.

Clauden roolissa nähdään vieraileva näyttelijä Joel Mäkinen, ja naispääosaa Sheilaa tulkitsee Maria Lund.

Musikaalin ohjaa vieraileva ohjaaja Sini Pesonen.

Musikaalissa mukana olevat uskovat, että katsojille jää esityksestä mieleen erityisesti musiikki.

– Biisit ovat monille tuttuja. Kun olen ollut katsomassa läpimenoja, aika nopeasti on tullut sellainen olo, että eikö voitaisi mitenkään laulaa kaikki yhdessä, Hyttinen sanoo.

Lisäksi Hair yllättää katsojan muun muassa sillä, että näyttelijät ottavat totuttua enemmän kontaktia yleisöön.

– Muun muassa katsekontaktia haetaan yleisöön aika paljon. Yksi lavan jatke on tehty aivan katsomon etuosaan, jolloin päästään lähelle yleisöä. Yritämme lukea yleisöä mahdollisimman hyvin, kuka haluaa ottaa kontaktia ja kuka ei, Lund kertoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .