Ray Davies - See My Friends

RAY DAVIES

See My Friends

Universal

The Kinksin pomo Ray Davies on luonut menevää poppia, riemukasta rock-vaudevilleä ja terävästi teemallisia albumikokonaisuuksia. Pehmeän komiikan ja vankan satiirin tajulla hän on kirjoittanut paitsi rakkaustarinoita myös muun muassa yhteiskuntaa ja sosiaalisia rooleja peilaavia teoksia. Daviesin rennon nenäkäs laulutyyli ja mehevä melodiantaju ovat ilmiö.

Ollaan Kinksin aarrearkulla! Niin totta kuin Kinks-levyjen ajaton tuoreus jää saavuttamatta, See My Friends vanhoine suosikkeineen on jännittävä tapaus.

Bruce Springsteen tunnetaan Kinks-fanina, mutta tässä Daviesin kanssa esiintyy moni muukin nykyvaikuttaja. Valloittava on kuulla Paloma Faithin tulkitsevan Daviesin kanssa Lolaa tai Amy Macdonaldin Dead End Streetiä. Ja edelleen, kun Davies & Metallica heittävät teräspallona Kinksin ensihitin You Really Got Me, ja Jackson Browne & Davies Waterloo Sunsetin, ja Davies, Jon Bon Jovi & Richie Sambora Celluloid Heroesin, ympyrä sulaa korvaan. Joka kappale vaihtuvine kokoonpanoineen (mukana muun muassa. Kinks-kosketinsoittaja Ian Gibbons) on hieno osa Davies-kaleidoskooppia.

Meno on Kinksiä rankempi tai eri artistien laadun suunnassa tasapainotellessaan väkinäisempi. Mutta henki on Kinksin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.