Records Are Forever - Don Johnson Big Band

DON JOHNSON BIG BAND
Records Are Forever
Beatback
Don Johnson Big Band on ehdottomasti yksi tämän vuosikymmenen kotimaisen musiikin menestystarinoista.

Harvinaisen hyvin menestyneen omakustannedebyytin myötä bändi solmi ison levytyssopimuksen ja räjäytti pankin Breaking Daylight -albumilla, jonka hitit ( One MC, One Delay ja Jah Jah Blow Job) piinasivat ainakin minut hulluuden partaalle.

Seuraavaksi ilmestynyt, yhtyeen nimeä kantava levy vakiinnutti suosiota entisestään ja myi edelleen hirvittäviä määriä. Musiikillisesti nelikko on koko ajan kulkenut omaa tietään, mikä on tietysti hatunnoston arvoinen suoritus.

Turhaa kiirettä ei ole pidetty, sillä uutta materiaalia on ilmestynyt aina kolmen vuoden välein. Nyt tuo sykli on jälleen kulunut umpeen, ja neljäs pitkäsoitto on kaupoissa. Sillä on komealta kalskahtava nimi, jonka takaa löytyy ilmeisesti jokin hieno ja syvällinen ajatus. Ainakin fraasia hoetaan läpi kiekon.

Albumi on selvästi monipuolisempi kuin kolme edeltäjäänsä. Avausraita (ja ensimmäinen sinkkulohkaisu) L.L.H. on yllättää positiivisesti elektronisella rokkipoljennollaan ja särökitaroillaan. DJBB on aiemminkin kunnostautunut erilaisten musiikkityylien yhdistelijänä, ja paikoitellen lopputulokset ovat olleet hedelmällisiä.

Näitä kokeiluja löytyy uutukaiselta useampiakin. Dirt on viuluineen ja banjoineen ehtaa countrya ja maailmanmusiikkihenkinen Take You Home voisi olla suoraan Paul Simonin Graceland-levyltä. Ihan mielenkiintoisia poikkeamia kumpainenkin, mutta toivottavasti ne eivät saa jatkoa kolmen vuoden päästä. Reggaepioneeri Augustus Pabloa lainaava Tugboat's Call on sen sijaan herkullinen.

Moottoriturpa Tommy Lindgrenistä on helppo olla montaa mieltä.

Verbaaliurheilijana mies on vertaansa vailla, mutta loputon tykitys alkaa aina jossain vaiheessa maistua puulta, eikä sanoistakaan saa mitään selkoa. Mikä positiivista, tällä levyllä Lindgren uskaltautuu laulamaan muutamassa biisissä ( Dirt, Dead Man's Hand). Ne ovat hyvää vastapainoa perinteisemmälle räpäytykselle, jota on mukana yllättävän vähän.

Records Are Foreveriltä löytyy tuttuun tapaan runsaasti vierailijoita. Get It Rightin vokaaleista vastaa Tuomo Prättälä, Rushissa kuullaan Idols-sensaatio Anna Abreuta ja Pekka Kuusiston viulu soi useammallakin raidalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.