Red 2

Dean Parisotin ohjaus Red 2 jatkaa edellisen Red-elokuvan linjoilla ja tarjoaa kepeää perusviihdettä, jossa ei koviakaan otteita kaihdeta, kunhan ne vain sopivat kokonaisuuden retro-henkeen. Kakkososan näyttelijäkaarti on jälleen tuttuakin tutumpaa.

Bruce Willis esittää eläkkeelle siirtynyttä CIA:n agenttia Frank Mosesia, joka elelee rauhassa Sarahin (Mary-Louise Parker) kanssa. Frankin paras kaveri on yllätyksiä täynnä oleva Marvin (John Malkovich). Pian kolmikko huomaa olevansa keskellä kovaa agenttipeliä, jossa on tarjolla jaettavissa vain makuupaikkoja.

Yhdysvaltain hallinto palkkaa aikeittensa tueksi huippuluokan tappokoneen Hanin (Byung-hun Lee) ja tämän ohella Frankia ja kumppaneita jahtaa Victoria (Helen Mirren).

Myös venäläinen vakooja Katja (Catherine Zeta-Jones) haluaa osansa ydinpommin jäljitykseen liittyvästä pelistä ja lisäksi mukana on vielä ranskalainen viininystävä Sammakko (David Thewlis). Lisäksi Neal McDonough tulkitsee Jack Hortonia, jonka tarkoituksena on selvittää eteen kasautuvia ongelmatilanteita.

Näennäishauskaa kilpasilla oloa riittää pitkään ja parin sanan sutkautukset lentävät ilmassa. Vanhojen tähtinäyttelijöiden hetkittäinen karismakaan ei pelasta toteutuksen onttoutta. Joe ja Erich Hoeberin luoma käsikirjoitus on yksinkertaisesti liian ohut ja Parisotin ohjaus sen verran heittelehtivä, ettei kokonaisuudesta jaksa innostua.

Komedialliset viritykset eivät takaa toiminnallisuudenkaan onnistumista ja katsojalle ei jää muuta mahdollisuutta kuin toivoa alituisten räjähdysten edes hetkeksi taukoavan, jotta päästäisiin henkilöhahmojen keskeiseen vuorovaikutukseen ja sen myötä kiinnostavampaan kerrontaan.

John Malkovich on näyttelijöistä parhaassa vedossa. Anthony Hopkins vilahtaa sekopäisenä professorina, joka on viettänyt viimeiset 32 vuotta telkien takana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.