Redrama: Reflection (Sony Music)

Alun perin erinomaisena englanninkielisenä riimittelijänä suomiräpin tekijäkaartiin asettuneen Redraman ulosanti vaikutti yllättävän positiiviselta vielä viimevuotisen Ricky-Tick Big Bandin & Julkisen sanan jatsailun sivussa. Positiivisuuteen ja elämäniloon artisti kurottelee myös tuoreimmalla sooloalbumillaan, mutta lopputulos on jotain aivan muuta.

Levyä kuunnellessa ei voi olla pohtimatta, että onko pitkäsoittomuoto tässä tapauksessa ylipäätään sopiva julkaisuratkaisu, sillä 12 kertaa toistuva, jäykkä ja poikkeukseton kaava lähinnä etäännyttää kuulijan asteittain kauemmas albumin parista. Hengetön, absoluuttisuudessaan ahdistava tuotantotekniikkaesittely ei juuri tarjoa tarttumapintaa.

Musiikillisesti kappaleet ovat nykyaikaisen hiphop-saundin ja sähköisen tanssimusiikin epäsuhtaista sekoitetta, johon on lurahtanut aivan liiaksi jotain esanssimaista makeutusainetta. Vaikka paletti pysyykin kasassa, ei levyltä löydy nimeksikään taiteellista kunnianhimoa tai vähäisintäkään heittäytymistä. Singlebiisi Cloudsissa vierailevan A.J. Mcleanin tähdittämä Backstreet Boys toimiikin muovisuudessaan yllättävän läheisenä musiikillisena vertauksena Reflectionin tunnelmille.