Reija Lang & Arricone Big Band Reija Lang & Arricone Big Band

Huoliteltu yleisilme ja toimiva svengi viekoittavat kuuntelemaan. Meno myös rapsakoituu raitojen edetessä. Aito soundi, oivat improvisaatiot ja orkesteria liidaavan Erno Tiittasen mallikkaat sovitukset ovat Arricone Big Bandin tunnuksia kautta cd:n.

Reija Lang on kokonaisuuden ideoija ja koostaja. Laulusolistina hän on tasavarma tulkki, joka ei riehaannu revittelemään Adderleyn Work Songin loppua lukuun ottamatta. Coolius on valittu linja, joka rakentaa etäännytettyä mielikuvaa, kuin kuvajaista suurten esikuvien ajasta.

Riku Niemen vibrafoni sinetöi sofistikoidun tunnelman. Markku Veijonsuon asiantuntemus kuuluu teknisessä lopputuloksessa.

Kaikkea rosoa ei ole tallennuksissa putsattu, mikä palvelee autenttista tässä ja nyt -tuntua. Klubitunnelman hämyisyys on tiheintä Adderley/Lewis -klassikossa The Old Country.

Rennoimmin osaset osuvat kohdalleen päätösraidassa. Hank Mobleyn instrumentaalista sanoitettu I Found The Turnaround groovaa. Chris Caswellin lyriikat tuntuvat istuvan ja Lang on elementissään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.