Retretin kesä on täynnä kotimaista nykytaidetta

Taidekeskus Retretin ensi kesän näyttely tuo esille suomalaisen nykytaiteen osaajia. Mukana ovat muun muassa kuvanveistäjä Pekka Kauhanen ja valokuvataiteilija Pekka Luukkola.

Kauhasen tunnetuimpia töitä ovat Urho Kekkosen muistomerkki Suuri aika Kajaanissa ja Taidepoliisi-teos, joka ohjaa liikennettä Espoon modernin taiteen museon lähellä. Luukkolan taidokkaita maisemateoksia on Kiasman ja useiden muiden kotimaisten taidemuseoiden kokoelmissa.

Näyttelyn muotoilijanimenä on belgialaissyntyinen keraamikko Alfred William Finch, jota pidetään suomalaisen taideteollisuuden uranuurtajana. Porvoossa toimineessa Iris-tehtaassa vuosina 1897-1902 työskennellyt Finch suunnitteli voimakasvärisiä vaaseja, ruukkuja ja patoja. Näyttelyyn tulevat esineet on valittu joensuulaisen keräilijän, liikemies Kyösti Kakkosen kokoelmasta.

Tamperelainen grafiikanpaja Himmelblau tuo näyttelyssään esille Pentti Kaskipuron grafiikkaa. Mustavalkoista ilmaisua on esillä myös Outi Heiskaselta, Hannu Hyrskeeltä ja Maija Albrechtilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.