Riihi-iltamat pakenee remonttia Kirjailijatalolle

Vuodesta 2008 Taavettilan riihessä järjestetty Riihi-iltamat -tapahtuma joutuu tänä vuonna evakkoon.

Seminaarinmäen kampuksen reunalla seisova 1700-luvun rakennus on korjauksessa, joten Riihi-iltamat järjestetään tänä kesänä Seminaarinkadun toisella puolella Kirjailijatalolla. Rakennuksen ylläpidosta vastaa Suomen Yliopistokiinteistöt Oy. Kampusmanageri Riitta Pirilä kertoo, että riihessä tehdään vuosikorjaustöitä.

Riihi-iltamia järjestävän Karkee ry:n puheenjohtaja Laura Vähä-Ruona sanoo, että tapahtuman väliin jättämistä ei edes harkittu, vaikka miljöö on tietysti ollut olennainen osa sitä.

– Riihi on ollut tosi tärkeä, kun siellä on niin hyvä tunnelma. Artistitkin ovat kauheasti kehuneet sitä, että se on niin ihana paikka.

Yliopisto on aiemmin antanut Karkee ry:n pitää iltamiaan riihessä ilmaiseksi. Nyt yliopisto maksaa yhdistyksen puolesta Kirjailijatalon vuokran.

Riihi-iltamat pidetään elokuun jokaisena keskiviikkona. Luvassa on elävää musiikkia: jokaisessa iltamassa esiintyy yksi muusikko tai bändi. Vielä on Vähä-Ruonan mukaan vaikea sanoa, miten tapahtuma istuu uuteen paikkaan.

– Emme ole esimerkiksi vielä laskeneet, että paljonko sinne mahtuu ihmisiä. Se vielä mietityttää, että miten sinne saisi kaikille sellaiset paikat, että kuulee ja näkee.

Riihi-iltamien teema on tänä vuonna "Folk tekee hyvää". Jokaisesta lipusta lahjoitetaan yksi euro Kehitys- ja kulttuuriyhdistys Aurora Borealis ry:lle, jonka avustustoiminta kohdistuu Nepalin katastrofialueelle.

Folk-painotteisessa ohjelmistossa on sekä räväkämpiä esiintyjiä että rauhallisempaa fiilistelyä. Vähä-Ruona kertoo, että joka vuosi mukaan on haluttu myös paikallisia esiintyjiä. Tänä vuonna Jyväskylää edustaa Sanna & Taneli -duo.

Elokuun viimeisenä keskiviikkona Riihi-iltamien sarjan kruunaa varsin legendaarinen esiintyjä.

– Me mietimme, että kuka olisi semmoinen Suomen Bob Dylan. Sitten ajateltiin Dave Lindholmia, että se ainakin halutaan sinne. Ja sitten Dave tulikin. Se oli kyllä mahtava homma, että saatiin hänet mukaan, Vähä-Ruona sanoo.

Riihi-iltamien ohjelma

Ke 5.8. klo 19 Hermanni Turkki

Liput 7/6 euroa

Ke 12.8. klo 19 Sanna & Taneli

Liput 7/6 euroa

Ke 19.8. klo 19 Valma & Varsinaiset

Liput 7/6 euroa

Ke 26.8. klo 19 Dave Lindholm

Liput 10/8 euroa

Lippuvaraukset viimeistään päivää ennen osoitteeseen karkee@karkee.fi. Varattujen lippujen lunastus keikkailtoina viimeistään klo 18.45. Ovelta lippuja klo 18.30 alkaen. Vain käteinen käy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.