Roald Dahl - Matilda

Kuvitus Quentin Blake

WSOY 1988, 240 s.

Kirjan päähenkilö Matilda on pieni viisivuotias tyttö. Hän on aina yksin. Hän pitää lukemisesta ja on lukenut jo kaikki lastenosaston kirjat ja aikuistenkin kirjoja. Matilda osaa ikäisekseen hämmästyttävän hyvin matematiikkaa.

Matildan vanhemmat ovat aina poissa kotoa tai katsovat televisiota. Siitä Matilda ei pidä. Neiti Honey, Matildan opettaja, on lempeä ja vaitelias. Hän arvostaa Matildaa toisin kuin hänen vanhempansa. Koulussa Matilda tutustuu kamalaan vyöhameessa ja vihreissä polvihousuissa kulkevaan rehtori Truncbulliin. Rehtori ei voi sietää Matildaa eikä muitakaan lapsia. Hän aikoo erottaa Matildan koulusta. Yhdessä Matildan taikavoimien ja neiti Honeyn kanssa asiat kääntävät suuntansa.

Pidin kirjasta, koska Matilda vaikutti hauskalta ja hieman epätodelliselta. Myöskin ajatus lapsia inhoavasta rehtorista tuntui erikoiselta. Mielestäni luvut olivat vähän liian pitkiä, mutta se ei haitannut lukemista. Kirja oli todella mielenkiintoinen, jännittävä ja mukaansatempaava. Mielestäni se oli paras lukemani Dahlin kirja. Matilda kannattaa lukea!

Pohjanlammen koulun 3.-4.-luokkalaiset kirjoittavat Muksut-sivulle kirja-arvioita Lukudiplomikirjoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.