Rocking Rolling Living Loving Band - The Whip

ROCKING ROLLING LIVING LOVING BAND

The Whip

RRLL
Laukaalaislähtöisen Rocking Rolling Living Loving Bandin uusimman levyn nimi ei kuvaa yhtyeen musiikillista antia, sillä levy ei soi piiskaavan vihaisesti vaan särmikkään tunnelmoivasti. Sanoituksista löytyy erotiikkaa, mutta myös syvällisempiä rakkauden ja kaipuun kuvauksia.

Yhtyeen keulahahmo Jari Rinne on siviiliammatiltaan lentäjä, joten myös lentoromantiikkaa on ripoteltu levylle muutaman säkeen verran. Yhtyeen musiikissa on amerikkalaisia sävyjä Creedence Clearwater Revivalin ja Lynyrd Skynyrdin hengessä. Tunnelmallisesta musiikista löytyy kuitenkin liikaa samojen säkeiden ja melodioiden toistoa, joten ajoittain kappaleet polkevat paikallaan.

Jari Rinteen karhean raspinen lauluääni on miehekkään uskottava. Rinne laulaa kuin suoraan sydämestä tuoden keski-ikäisen miehen mielenmaisemia kuulijan lähettyville . Joona Rinne ja Lassi Ukkonen vastaavat levyn maukkaan melodisista kitarasooloista. Kitarat itkevät välillä ilosta, välillä melankoliasta. Levyn kappaleista vaikuttavin on Silver Strings, jossa kitarat soivat knopflermaisen ilmavasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.